Menu

Tjek altid en webshop, inden du køber Black Friday tilbud – Få 5 gode råd her

Danskerne har for alvor taget de gode Black Friday tilbud til sig. Vi elsker at shoppe online på denne dag, hvor der virkelig kan spares mange penge. Tjek altid de webshops du handler på, inden du klikker på Betal-knappen. Derved undgår du at handle i en falsk shop, eller en shop der har fået meget dårlige anmeldelser.

Nettet er fyldt med mange forskellige webshops. Det er en stor fordel for forbrugerne, som får flere steder at handle og større mulighed for at finde gode tilbud. Langt de fleste webshops er helt reelle at handle med og ønsker kun at give deres kunder den bedste oplevelse. Men der findes undtagelser.

Pas på de dårlige webshops, når du shopper på Black Friday

Desværre findes der webshops, som giver knapt så god kundeservice. Der er mange eksempler på forbrugere, der aldrig har modtaget deres bestillinger, og efterfølgende ikke kan få deres penge igen. Der er også tilfælde hvor kundeservicen halter, hvis en vare skal byttes, eller hvis der er tale om en reklamation.

Du vil sjældent opleve problemer i veletablerede webshops, og der findes også en masse mindre shops, hvor du roligt kan handle.

Hvis du vælger at lægge dit køb i en shop, du ikke kender, så er der altid grund til at være på vagt. Men hvis du følger disse tips, kan du være nogenlunde sikker på at få en god oplevelse med dit online-køb.

5 gode råd, inden du handler i en webshop, du ikke kender

Du skal altid kunne finde de mest basale virksomhedsoplysninger på en webshop. Det drejer sig i særdeleshed om CVR-nummer, men også firmanavn, adresse, telefonnummer og mailadresse.

Derudover skal der være en side, der forklarer shoppens handelsbetingelser. Kig også efter shoppens ”Om” side, hvor du normalt kan se en beskrivelse af virksomheden, hvem der står bag osv.

Tjek altid webshoppen for stavefejl, grammatiske finurligheder og underlige priser. Hvis priserne har underlige afrundinger, som f.eks. 123,12 kr., så tyder det på, at siden er direkte oversat fra et andet sprog. I tilfælde af at shoppen indeholder disse fejl, bør du vælge et andet sted at handle.

E-mærket er din garanti for, at butikken er sikker at handle i, og at den løbende bliver kontrolleret. På e-mærkets hjemmeside, kan du se en liste over de webshops, der er tilmeldt ordningen.

Hvis der opstår tvister imellem forbrugeren og en webshop, der er tilmeldt e-mærket, er du sikret gratis hjælp fra e-mærkets jurister. Du vil få hjælp til at løse konflikten, og du vil kunne få dækket et eventuelt tab, du måtte have lidt.

Trustpilot er et supergodt sted at tjekke, om en webshop har fået dårlige anmeldelser. Alle anmeldelser skal læses med de objektive briller på, men det er ret let at se det store billede. Hvis en shop generelt får kritik af den ene eller anden årsag, så er det grund nok til at holde dig væk.

Hvis du vælger at handle på udenlandske webshops, er du ikke dækket af den danske købelov. Handel inden for EU’s grænser sikrer en forbruger godt, men hvis du bevæger dig uden for EU, er du mere udsat.

Det sidste råd handler om tilbud, som du modtager på mail fra shops, du ikke kender. Generelt skal du aldrig klikke på links, medmindre du kender webshoppen i forvejen. Specielt i forbindelse med Black Friday, er der mange spammails i omløb.

Et klik på et link i en spammail kan have katastrofale følger. I bedste fald fører linket blot til en webshop, men i værste fald bliver din computer inficeret med skadelig kode. Denne kode kan ødelægge dine programmer og styresystem eller få reklamer til at poppe op alle steder.

Sponseret og udarbejdet i samarbejde med PerB Cars i Silkeborg.

På jagt efter vilde cyber monday tilbud?

Vores Cyber Monday oversigt vil helt sikkert være noget for DIG. Vi har lavet en super simpel oversigt over de bedste danske webshops der fejre Cyber Monday!

Gå til oversigten!